Перший український кухар - майстер ножа

Першого відомого на ім'я кухаря в українській історії звали Торчин. Він служив муромському князю Глібу Володимировичу (987—1015), пізніше прославленому в лику святих мучеників разом з братом Борисом. Ім'я (прізвисько) Торчин давалося вихідцям з племені торків, що кочували на півдні Русі й були союзниками київських князів. 

В історію Торчин увійшов негарно. Ось що пише "Сказання про Бориса та Гліба" (кінець XI століття):  Поваръ же Глѣбовъ, именьмь Търчинъ, изьмъ ножь и, имъ блаженааго, и закла ̀и яко агня непорочьно и безлобиво. Сталося це 5 вересня 1015 року неподалік від Смоленська.

Торчин - справді гостра середньовічна кухня!

 

 

Error

default userpic

Your reply will be screened

When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.